Over Gerda

 

Liefde voor verhalen

 

Toen ik een klein meisje was, las mijn moeder me iedere dag voor uit het grote voorleesboek van W.G. van der Hulst. Ik leunde tegen haar aan met mijn ogen dicht en duim in de mond. Ik wilde echt geen woord missen. Ik leefde mee met prinsen en prinsessen, met Tom die zijn hondje kwijt was (en natuurlijk weer terug vond), met Bruintje Beer, Roodkapje, Mozes in het rieten mandje, enzovoorts, enzovoorts. Als mijn moeder voorlas, beleefde ik de mooiste avonturen. 

 

 

Liefde voor vertellen

 

De liefde voor verhalen heb ik van jongs af aan meegekregen. De liefde voor vertellen volgde vele jaren later. Aan het einde van de psycho-sociale opleiding moest ik een presentatie houden.Ik koos er voor om de kennis en ervaringen in die vier jaar te bundelen --in een verhaal. Er kwamen delen van Griekse mythen in voor, delen uit sprookjes, verwijziging naar de Bijbel en persoonlijke ervaringen. Ik had niet alleen veel plezier in het maken van het verhaal, maar ook in het vertellen ervan. En met die eindpresentatie begon mijn tocht door verlellersland. 

 

Scholing

 

Ik heb cursussen en trainingen gevolgd bij de Vertelacademie en de Nationale Vertelschool. In 2019 heb ik de driejarige opleiding Storytelling aan de Stedelijke Akademie voor Muziek, Woord en Dans in Lier (B) afgerond. In het najaar van 2019 ga ik verder met een specialisatie aan de Stedelijke Akademie voor Muziek Woord en Dans in Ekeren (B). Dan ga ik me verdiepen in het persoonlijke verhaal en hoe dit over het voetlicht te brengen.