Verhalencafe

Op 22 maart start de Verhalencompagnie met een nieuw initiatief: het Verhalencafé. Een plek voor verhalen, muziek en gezelligheid. Voor de pauze is er het open podium met drie amateur vertellers. Na de pauze is er een vertelvoorstelling van een (semi-) professioneel verhalenverteller.


Programma

14:15u Inloop
14:30u Open podium met Hermine van Helden, Mieke Toor en Annette Breur
15:15u Pauze
15:30u Het Wassende Water, muzikale vertelvoorstelling door Gerda Hoogendijk

De muzikale draad tussen de verhalen wordt gesponnen door Janet van Diest (accordeon) en Jean Marie Dosogne (elektrisch piano).


Over Het Wassende Water:
In de Lopikerwaard leeft rond 1900 de rijke boerenfamilie Beijen. Zoon Gieljan kan niet overweg met de straffe regels van zijn moeder. Hij moet voldoen aan normen en tradities van de boerenstand, maar het past niet bij hem. Hij gaat op zoek naar wat hem gelukkig maakt. Die zoektocht gaat niet vanzelf. Later in zijn leven wordt Gieljan gevraagd als hoogheemraad. Hij zet zich met hart en ziel in. Hij stijgt op de maatschappelijke ladder en in aanzien bij de boeren. Maar op een duistere nacht stijgt ook het water......
De voorstelling is een bewerking van de roman van Herman de Man.

 

Over het open podium:

Iedereen kan verhalen vertellen. Dat gebeurt spontaan en de hele dag door. Er zijn echter ook verhalen bij die de moeite waard zijn om te delen met publiek, op een podium. Het theater is te groot en de schuifdeuren te krap. Voor die verhalen is het open podium van het Verhalencafé. Je hoeft geen professional te zijn in het vertellen, als je er maar plezier in hebt.


Aanmelden vertellers/dichters/muzikanten open podium:
mail naar verhalencompagnie@gmail.com
17 mei, aanmelden tot 26 april
25 oktober, aanmelden tot 4 oktober


Reserveren Verhalencafé 22 maart (niet nodig, wel fijn): 
mail naar verhalencompagnie@gmail.com

 

Entree: bijdrage in de hoed

Foto: Stephanie Jager