Verteller in de klas

 

De Verhalencompagnie wil graag dat kinderen (en leerkracht) de kracht van het vertelde verhaal kunnen ervaren. De beelden op de smartphone, tablet, pc gaan even aan de kant. De verteller zorgt er met zijn verhaal voor dat er beelden in de hoofden van de kinderen ontstaan, dat de fantasie geprikkeld wordt, dat het inlevingsvermogen aangesproken wordt, en draagt bij aan de taalontwikkeling. 

 

Al drie jaar werken de Verhalencompagnie en de Bredeschool Gouda samen om met Wereldverteldag (20 maart) leerlingen te laten genieten van een verhaal.  De Bredeschool inventariseert de scholen die interesse hebben in een verteller in de klas. De Verhalencompagnie zorgt voor voldoende vertellers.

 

In 2019 hebben 14 basisscholen, goed voor 76 groepen, gekozen voor een verteller in de klas. Een karavaan met 11 (semi)professionele vertellers trok er drie dagen op uit om de kinderen hun mooiste verhaal te vertellen. Iedere verteller op zijn eigen manier en met zijn eigen verhaal. De verhalen pasten uiteraard bij de leeftijd van de kinderen. 

 

In 2020 wordt deze activiteit weer aangeboden via de Bredeschool Gouda.

 

Ook basisscholen in de Krimpenerwaard kunnen zich voor deze activiteit aanmelden. Meer informatie en voorwaarden zijn te vinden op de website van cultuureducatie Krimpenerwaard, die binnenkort live gaat.